21 Aralık 2010 Salı

YAŞLANMA SAATİNİZİ YAVAŞLATIN.

Yaşınız ilerledikçe, kendinizde fark ettiğiniz psikolojik değişimlerinin önüne geçemeyeceğiniz hissine kapılabilirsiniz. Sürpriz! Yapabileceğiniz bir şey var, üstelik bedava: Egzersiz!

Yaşlanmaya karşı panzehir!
Olgun yaşta yapılan egzersizin ne gibi faydaları var?
  • İleri yaşlarda yapılan egzersiz, vücudun bazı kanser türlerine karşı direncini artırıyor. Ayrıca kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, obezite ve diyabeti önlemede yardımcı oluyor.
  • Stres ve uykusuzlukla mücadele etmeye yardımcı oluyor.
  • 75 yaşın üzerinde düşmeyle oluşabilecek yaralanmalar ölümcül olabiliyor. Egzersiz yapan kişilerin bu yolla oluşan darbelere karşı dayanıklılığı artıyor.
  • İleri yaşlara kadar başkalarına gereksinim duymadan ihtiyaçların karşılanmasında destek oluyor.
Egzersize başlamadan önce...
Egzersize başlamadan önce mutlaka konuyla ilgili bir uzmana danışmanızı öneriyoruz. Doktorunuz, uygun egzersiz programını belirlemeden önce sizi genel bir sağlık kontrolünden geçirecektir. Bu kontrolden geçmeden kesinlikle egzersize başlamayın.
Daha sonra, bir fitness uzmanıyla birlikte uzun ve kısa vadeli hedeflerinizi belirleyin. Ulaşabileceğiniz hedefler belirlemeniz özgüveninizi kazanmanız açısından faydalıdır.
Hangi egzersiz size göre?
Yapabileceğiniz birçok egzersiz var, ama sizin için en iyisi yüzme ve su egzersizleri. Çünkü bu tip egzersizler eklemlerinizde fazla stres yaratmaz. Oturarak yapacağınız pedal çevirme ve yürüyüş de yine sizin için doğru seçenekler arasında.