4 Aralık 2010 Cumartesi

Yağlı cilt

Yağlı cildin en belirgin özelliği, aşırı yağ salgılaması, normal ve kuru ciltten daha kalın olmasıdır. Yağlı ciltte kir ve yağlarla dolu geniş gözenekler de görülebilir. Ergenlikte hormon dengesizliği, yağ açısından zengin beslenme alışkanlığı, sıcak ve nemli hava gibi etmenler cildin yağlanmasına sebep olabilir.
Cildi yağlı olanlarda yüzlerini sıkça yıkama eğilimi görülebilir, çünkü ciltleri kirli gözükebilir ve onu temiz tutmanın sivilceleri önleyeceğini düşünebilirler. Ancak sanılanın aksine; sık yıkama cilt problemini artırabilir. Aşırı yıkama ve cildi fırçalama yalnızca yüzeydeki yağı alır, ancak deri altına sıkışmış yağ, kir, ölü hücreler ve bakterileri temizlemez. Dolayısıyla bir güzellik uzmanının yardımına ihtiyaç vardır. Uzman, cildi derinlemesine temizleyerek, onun beslenmesine yardımcı olur.
Ne kadar zamanda bir uygulanmalı? Ayda birGenel kanı, yağlı cildin yüzeyini aşırı kurutmanın, yağ bezlerini daha fazla yağ üretmeleri için uyardığı doğrultusundadır. Gerçekte aşırı temizleme ve yıkama derinin asit örtüsünü alır ve mikropların deriye işlemesini kolaylaştırır. Asit örtüsü, derinin kendini mikroplardan korumak için oluşturduğu doğal korumadır ve aşırı yıkama nedeniyle yok edildiğinde derinin normal asit oranına dönmesi en az yarım saat alır.