4 Aralık 2010 Cumartesi

sivilceler ve tedavileri

Ciltteki iltihaplanmalar sonucu oluşan bu sivilceler, öncelikle bir deri hastalıkları uzmanına gösterilmelidir. Doktor, akneler için özel bir kozmetik temizlik mi, yoksa tıbbi müdahale (antibiyotik, hormon tedavisi veya A vitamini asiti) mi gerektiği konusunda sizi aydınlatacaktır. Hafif akne sorunlarında kozmetik terapi yeterli olabilir: Cilt tamamen temizlenir (enfeksiyonu yayma tehlikesi olduğu için peeling yapılmaz!) ve dezenfekte edilir. Güzellik uzmanı büyük bir özenle akneyi temizler, maske ve losyonlarla cildin kendini toparlamasına yardımcı olur.
Akne tedavisinde estetisyenlerin önerdiği bir diğer yöntem de, meyve asitleriyle cildi soymaktır. Bu tedaviyle, cildin üst tabakası soyulur ve alttan yeni deri tabakasının çıkması sağlanır. Ancak böyle bir tedaviye başlanmadan önce mutlaka bir doktora danışılmalıdır. Ne kadar zamanda bir uygulanmalı? 1 kür yaklaşık olarak 3 hafta sürer.
Kadınlarda genellikle menstrüasyon döneminde ağız, çene bölgesindeki sivilce ve lekelerde artış görülür. Bunun sebebi vücuttaki hormonların artışıdır. Dolayısıyla bu sivilce ve lekeler, herhangi bir müdahale gerektirmeden birkaç gün içinde geçer. Akneli ciltler kontrol altında tutulabilirler. Aknenin kontrolü; zaman, sabır ve düzenli bakım ister. Aşırı akneli ciltlerin mutlaka deri hastalıkları uzmanları (dermatolog) tarafından tedavi edilmeleri gerekir.