3 Aralık 2010 Cuma

“BOTOKS”UN BİLE TAHTINI SALLAYACAK KREMLER!..

Kırışıklıkları önlemek ve gidermek amacıyla geliştirilmiş, içeriğindeki peptitlerle, botoks etkisine benzer etkileri gerçekleştiren kremler, botoksun tahtını sallıyor.



Güzelliği ve gençliği ölümsüzleştirmek için sürekli çalışan bilim, dermakozmetik ürünler ile yeni bir devrim yarattı. Özellikle bıçak altına yatmaktan korkan, enjeksiyonun yan etkilerinden çekinenler piyasaya çıkan bu kremleri tercih ediyorlar.

Bu konuda bir açıklama yapan Amerikalı bilim adamı Gary Brown , 3 ana peptiti içeren, dermakozmetik kremlerin, ciltte mimik kaslarının kasılmasını engelleyen, deformasyonu toparlayan ve kollejen üretimini artıran etkisi ile, botoksa alternatif yarattığını söyledi.

Dermatolog Dr.Meriç Aksoy ise bu konuda yöneltilen sorulara, peptitli kremlerin,kırışıklıkları adeta ütüler gibi açtığını,düzenli kullanım sonrasında da, cildin daha canlı ve ışıltılı görünüme kavuşmasını sağladığını belirterek cevap verdi.Ayrıca ana peptitleri yani proteinleri içeren bu kremlerin, bazı vitaminler ve bitkisel extreler ile takviye edildiği için, cilde fayda sağladığını,aynı zamanda nemlendirmeyi de gerçekleştirdiğini, eczanelerde bulunan bu ürünlerin dermakozmetikte son dönemin önemli bir gelişmesi olduğunu belirtti.