21 Aralık 2010 Salı

ANTİ-AGİNG BESİNLER

DOMATES, KAYISI, KAVUN
Antioksdan olan likopenden zengin bu besinler, likopen, prostat kanseri riskini azaltıyor, kalp, damar sistemi hastalıklarına karşı koruyor.
SARMISAKVirüs ve bakteri enfeksiyonlarından koruyor, hazımsızlığı önlüyor, tansiyonu dengeliyor ve kolesterolü düşürüyor. Ayrıca iyi bir idrar söktürücü.

ÇAYİçinde kateşinler ve quarsetin adı verilen çok güçlü antioksidantlar bulunuyor. Yemek borusu, mide, deri ve kimyasalların yol açtığı kanserlere karşı koruyucu; kolesterol üretimini düşürüyor, pıhtılaşmayı azaltıyor, kalp ve damar sistemi hastalıklarını önlüyor.

SOYA FASULYESİAnti-aging ve anti kanser etkiye sahip. Meme, bağırsak, akciğer, prostat, deri ve kan kanserine karşı koruyucu.

ÜZÜM, LİMON, KAYISI, KİRAZ, VİŞNE, KUŞBURNU
Antioksidan ve antikanserojendirler. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici, alerjiyi azaltıcı etkileri bulunuyor. 
A, C ve E vitaminlerinde bulunan anti-oksidanları gruplandıracak olursak;
A vitamini: Koyu renkli yapraklı bitkiler, ıspanak, havuç.
C vitamini: Trunçgiller, çilek, brokoli, lahana, patates, maydonoz ve çok sayıda meyva, sebze.
E vitamini: Kuruyemişler, bazı bitkisel yağlar ve lifli yeşil besinler.